Maitohappobakteerit

MITÄ SINUN TULISI TIETÄÄ MAITOHAPPOBAKTEEREISTA

Ennen kuin ostat maitohappobakteerivalmistetta, tarkista:

1:- Bakteerien alkuperä: Ovatko ne ihmisspesifistisiä vai meijeriteollisuudesta?

2:- Vahvuus. Vähintään 1E9 cfu/g/päivä.
– Prosenttimäärä (esim. 1,5%) ei kerro mitään, jos vahvuutta ei paljasteta.
– 1E11 cfu/g ei ole mahdollista, koska bakteerit eivät tällöin ole stabiileja (ei fyysisesti, eikä taloudellisesti mahdollista).
– Jos vahvuus on alle 1E8 cfu/g, on parempi ostaa jogurttia.

3:- Stabiilisuus.
– Liian tiiviit (yli 1E10) bakteerit eivät ole stabiileja, paitsi alle –30C.
– Bakteerit alle 1E8 ovat stabiileja, mutta tarpeeksi tehokkaita vasta, jos ottaa enemmän kuin 10 grammaa päivässä.
– Jos seoksessa on säilöntäaine, voit olla varma siitä, että bakteerit eivät ole stabiileja ilmoitetussa pitoisuudessa. Tämä koskee useimpia meijeribakteereja.
– Tabletin valmistuksessa 95% bakteereista tuhoutuu puristuksen ja lämpötilan takia.
– Pakkaaminen blistereihin tuhoaa 80% bakteereista prosessissa syntyvän kuumuuden takia.

4:- Kantaja (prebiootti).
– Kantajan pitää olla sekoitettu mahdollisimman yksinkertaisesti.
– Jos seoksessa on liian montaa ainesta, puskurivaikutus lisääntyy ja tuotteen teho heikkenee.
– Bakteerin ja kantajan yhteisvaikutus täytyy tarkistaa tuotteen pH-arvon ja tehon suhteen.
– Vitamiinit ja bakteerit eivät sovellu yhteen.
– Sekoituksessa ei tarvita tärkkelystä in vivo, pelkästään in vitro.
– Suhteellisen kosteuden on oltava alle 4%, muuten bakteerit eivät säily kauan.
– Inuliini ei ole suositeltavaa, koska se lisää ei pelkästään Bifido-bakteerien mutta myös patogeenisten bakteerien kasvua.

5:- Onko valmistajalla puolueettomia testituloksia, jotka osoittavat:
– Bakteerien vaikutuksen kantajaan in vivo ja in vitro.
– Stabiilisuuden in vivo ja in vitro.
– Bakteerien kyvyn tuottaa maitohappoa, interferonia, interleukinia, vetyperoksidia, luonnollisia antibiootteja jne.
– Huomaa, että monet valmistajat viittaavat testeihin, joissa on käytetty vahvoja seoksia, mutta myyntiin tulevat seokset laimennetaan.
– Stabiilisuutta täytyy seurata prosessin alusta loppuun.

6:- Ovatko bakteerit rekisteröity Budapestin sopimuksen (1977) mukaisesti, kuten laki edellyttää?

Biolatte Oy

(Me teemme tuotteita, kun muut tekevät seoksia!)

Biolatte Oy, VARKKAKUJA 2, FI-20320 TURKU, Puh. +358 (0)400-741 665